Linfa

Yaprak Sarma

Tarif
60 dak
Hazırlanma Süresi: 30 dak | Pişirme Süresi: 30 dka | Servis: 4 - 6 kişi

Malzemeler

  • 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı (400gr)

İç Harcı

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür. Pirinç yıkanarak  kabın içerisine eklenir. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.(çiğden bir iç harç olacak)
Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir.
Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.(üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz.)

İşte hepsi bu kadar… Afiyet olsun…

Bulabileceğiniz Mağazalar

Şimdilik Migros, File ve Metro’larda 400gr’lık Cam Kavanozlarda Linfa Taze Asma Yaprağı’nı alabilirsiniz.

Kategori:

Yorum Yaz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!