Linfa

Taze Asma Yaprağında Sardalya

Tarif
38 dak.
Hazırlanma Süresi: 25 dak. | Pişirme Süresi: 13 dak. | Servis: 4 - 6

Malzemeler

  • 1 Kg Sardalya balığı
  • 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Kavanoz Linfa Taze Asma Yaprağı (400gr)

Sos için

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 4-5 dal maydanoz

Hazırlanışı

Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tuttuğunuz balıkları elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akan suyun altında yıkayıp süzün. Bunun yerine temizlenmiş de alabilirsiniz, tercih size kalmış.  Hafifçe tuzlayın ve üzerlerinde zeytinyağını gezdirerek marine edin.

Izgaraya dizin ve Linfa taze asma yapraklarını kavanozdan çıkarıp hafifçe yağlayın. Yağladığınız taze asma yapraklarını ızgaradaki balıkların üzerine örtün ve orta taze asma yaprakları yanmayacak şekilde 8 dakikada bir, iki taraflarını çevirerek kızartın. Dağıtım tabağına isterseniz yapraksız olarak dizip, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 limon suyu ve ince kıyılmış 4-5 dal maydanozu birlikte çırparak üzerine gezdirin ve servis yapın.

İşte hepsi bu kadar…

Bulabileceğiniz Mağazalar

Şimdilik Migros, File ve Metro’larda 400gr’lık Cam Kavanozlarda Linfa Taze Asma Yaprağı’nı alabilirsiniz.

Kategori:

Yorum Yaz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!